Nova edicija limenki
j

Bila je simbol Jugoslavije, i danas je nezaobilazna
Prva i prava – C kafa simbol kvaliteta mnogih generacija

Jugoslavija je i danas za mnoge prva asocijacija na neka lepša, srećnija i bezbrižnija vremena. Na doba u kome digitalne tehnologije nisu bile toliko razvijene kao danas, doba u kome se na more putovalo duže, ali uzbudljivije, doba u kome su fotografije bile mutnije, ali simpatičnije, doba u kome je moda bila svedenija, ali i ženstvenija, doba u kome recepti nisu imali tako puno različitih sastojaka, ali su jela bila ukusnija… Već decenijama, svaki prizvuk Jugoslavije izaziva najtoplije emocije i asocira na brojne uspomene, koje nijedno vreme neće uspeti da baci u zaborav.

Tadašnju zemlju i to vreme obeležili su brojni simboli. Pionirska kapa i marama, tristać, tomos, crveni kiosci sa viršlama i jedan simbol koji je prisutan i danas – još uvek je tu, i izaziva osmeh na našim licima – C kafa! Svoj kvalitet potvrdila je trajanjem i danas je ukusnija nego ikad pre.

Generacijama je C kafa sinonim za tradiciju i najlepše trenutke sa dragim osobama. I posle toliko godina provereni kvalitet prve i prave C kafe deo je naših dnevnih rituala u ispijanju šoljice najpoznatijeg napitka na svetu. Ova mešavina kafe, poznata po jakoj aromi i punom ukusu, više od 40 godina vraća najlepše uspomene. Tokom vremena njen kvalitet je napredovao i danas sa sigurnošću možemo reći da je ponos u kategoriji domaćih kafa.

Gotovo da nije postojao dom u staroj Jugoslaviji koji nije posedovao bar jednu od čuvenih limenki za čuvanje C kafe. I danas ih mnogi imaju, i u njima i posle četiri decenije, pored kafe čuvaju i svoje izrađene fotografije, uspomene, pisma, pribor za šivenje i brojne kućne potrepštine. I dokle god su legendarne C limenke pune, ostaju puna i naša srca, jer nam donose priču o pravim vrednostima, o večitom optimizmu prema istini, čistim emocijama, srdačnim osmesima i radosti koju nam donosi svaki novi dan. Četiri redizajnirane retro limenke sa 2×120 grama C kafe pripremljene su za sve one koji uživaju u ovoj mešavini domaće kafe snažnog ukusa, arome i prepoznatljivog mirisa koji evocira najlepše uspomene. One simbolizuju način života i čuvaju sećanja kojima se uvek vredi vraćati.